Θέμις, πού την πας τη ζυγαριά;


get_hair_done_judge_recess_1100135

Πρωί, στο αυτοκίνητο, στο δρόμο για να πάω τη γάτα των γονιών μου στον κτηνίατρο (η ιστορία της ζωής μου αυτή τη βδομάδα) ακούω στο ραδιόφωνο συζήτηση για τη δικαιοσύνη και πώς είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας κρατήσει στην επιφάνεια την ώρα που όλοι οι θεσμοί καταρρέουν, ή κάτι σε αυτή τη λογική εν πάση περιπτώσει. Σκέφτομαι την κυρία δικαστή που εκδίκασε μια δική μου υπόθεση στις αρχές Δεκεμβρίου και μέχρι σήμερα που μιλάμε, τέσσερις παρά κάτι μήνες αργότερα, δεν έχει δεήσει να εκδώσει την απόφαση.

Μεγάλη παρένθεση: η απόφαση έχει να κάνει με την πολυετή προσπάθειά μου να κλείσω οριστικά μια ΟΕ που κληρονόμησα, τα βιβλία της οποίας έκλεισαν το 2013, αλλά που λόγω της συμμετοχής της με ποσοστό πολύ μικρότερο του 1% σε ΕΠΕ που έχει βάλει λουκέτο, δεν μπορεί να κλείσει χωρίς την σύμφωνη απόφαση της ΕΠΕ που… κατάλαβες. Ως εκ τούτου και για να μην πληρώνω ασταμάτητα φόρους, πρόστιμα και άλλα, για μια εταιρία που δε λειτουργεί από το ’13 και δεν έχει έσοδα από το ’10, αλλά και για να μου επιστραφούν (χαχαχαααααα) αυτά που έχω τσάμπα πληρώσει τα τελευταία 4 χρόνια, κατέφυγα στη δικαιοσύνη. Μετρημένα κουκιά: η ΕΠΕ δεν υφίσταται (ιδού τα χαρτιά), γενική συνέλευση δεν υπάρχει να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει (πάρτε κι άλλα χαρτιά) αντικείμενο δεν έχουμε (δείτε τα βιβλία) 0,0κάτι % είναι το μερίδιό μας (να και το καταστατικό), να φύγουμε σας παρακαλώ (γιατί έχουμε και δουλειές).

Αυτό το απλό, που θα μπορούσε να αποφανθεί επιτόπου η δικαστής και να τελειώνουμε όλοι μια ώρα αρχύτερα, τέσσερις παρά κάτι μήνες μετά, είναι ακόμη σε εκκρεμότητα. Πάμε κι ερχόμαστε στον Πειραιά για να δούμε αν έχει εκδοθεί η απόφαση (όχι, δεν μπορούν να σε ειδοποιήσουν, πρέπει να συρθείς στον Πειραιά, πάλι καλά που δε δικάστηκε στην Αλεξανδρούπολη). Και να’σου και στιβάζονται οι φάκελοι, και πηγαινόρχονται και περιμένουν οι άνθρωποι, και ξοδεύονται αβέρτα οι ανθρωποώρες, ο μόνος κερδισμένος είναι ο καφετζής του δικαστικού μεγάρου. Ίσως και η φωτοτυπατζού.

Meanwhile, οι φόροι και τα έξοδα για ένα αδρανές νομικό πρόσωπο τρέχουν κανονικά. Και η εκπρόσωπος της Θέμιδος έχει πάρει τη ζυγαριά σπίτι και ζυγίζει τον κιμά για τα κεφτεδάκια κατά πώς φαίνεται. Θα μας λαδώσει και τη δικογραφία και δεν θα βγάλουμε άκρη ποτέ. #thisisgreece

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s