Με αφορμή τη χαλασμένη μπριζόλα


bigstockphoto_Hysterical_Woman_With

Φιλενάδα, σε καταλαβαίνω. Μετά από μια εβδομάδα κόλαση, σύρθηκες Σαββατιάτικο στο σουπερμάρκετ και γέμισες ένα καρότσι ψώνια. Γυρνώντας στο σπίτι, ανακάλυψες πως η συσκευασμένη μοσχαρίσια μυρίζει. Βλαστημάς, δικαίως, γιατί κάνει και ζέστη, κι αντί να βρίσκεσαι στην παραλία, πρέπει να ξαναμπείς στο αμάξι για να επιστρέψεις τη μπριζόλα και να διαμαρτυρηθείς.

 

Έχεις τρεις λύσεις:

  1. Να πετάξεις τη μπριζόλα και να μην ξαναψωνίσεις από τη συγκεκριμένη αλυσίδα.
  2. Να επιστρέψεις στο κατάστημα, να ζητήσεις τον υπεύθυνο, να δεχθείς τις απολογίες του, να πάρεις την καινούργια μπριζόλα, τα κουπόνια, ή ό,τι άλλο προβλέπει η εταιρία ως αποζημίωση και να το ξεχάσεις – αυτό είναι το σουπερμάρκετ που ψωνίζεις χρόνια, σε βολεύει, το εμπιστεύεσαι, αντιμετώπισαν το φάουλ σωστά, τέλος καλό, όλα καλά.
  3. Να καταγγείλεις το περιστατικό στην Προστασία Καταναλωτή.

Εσύ, μπαίνεις γκαζωμένη στο κατάστημα, κραδαίνοντας την όζουσα μπριζόλα, και επιτίθεσαι στην πρώτη κοπέλα που βρίσκεις στην είσοδο. Τσιρίζεις, με το καλημέρα σας, φροντίζοντας όλοι οι πελάτες να ακούσουν το ζήτημά σου. Ξεστομίζεις απειλές του τύπου “θα σας καταγγείλω”, ωρύεσαι “ντροπή σας” και, με τον τόνο σου, η Κατίνα μέσα σου ξεχειλίζει και πλημμυρίζει το κατάστημα. Σάββατο είναι και για μας, και η δική μας εβδομάδα κολασμένη ήταν. Λυπήσου μας.

Όσο φωνάζεις, η κοπέλα ήρεμα σου λέει, από την πρώτη στιγμή, “έχετε δίκιο, συγγνώμη, να φωνάξω τον υπεύθυνο”, αλλά την αγνοείς -γιατί δε θέλεις να την ακούσεις, θέλεις να σε ακούσουν όλοι. Αδικήθηκες. Φταίνε. Να πληρώσουν!

Το ανθρώπινο λάθος προβλέπεται. Όπως προβλέπεται και η διαδικασία αντιμετώπισής του από μια επιχείρηση, που διαχειρίζεται εκατοντάδες υπαλλήλους, εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές, και τόνους τρόφιμα. Γι’αυτό υπάρχουν εγχειρίδια αντιμετώπισης παρόμοιων περιστατικών, γι’αυτό επενδύουν οι επιχειρήσεις στην Εξυπηρέτηση Πελατών, γι’αυτό υπάρχει τηλεφωνική γραμμή Εξυπηρέτησης, σελίδα στο Facebook, κουτί παραπόνων…

Χάνεις το δίκιο σου με τον τρόπο σου, λένε, κι έχουν δίκιο. Προσωπικά, θα συνεχίζω να ψωνίζω από αυτό το κατάστημα. Ίσως μόνο, αν θελήσω ποτέ να πάρω συσκευασμένο κρέας, να θυμηθώ να το μυρίσω πριν το βάλω στο καλάθι. Δε με χάλασε που ήταν χαλασμένη η μπριζόλα. Εσύ με χάλασες. Εσύ, η υστερία σου και η αγένειά σου.

 

 

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous. Bookmark the permalink.

2 Responses to Με αφορμή τη χαλασμένη μπριζόλα

  1. Haralambos Laskaris says:

    Μαρίνα είσαι ένας “θηλυκός Ντοστογιέφσκι” της εποχής μας! Εύγε!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s