Εκπνοή-εισπνοή, αλλαγή χρονιάς


IMG_4770 ps cropped web

Εκπνέω 2013.

Μια βαθιά, γιόγκικη εκπνοή που ακολουθείται από παύση. Μη αναπνοή. Ησυχία για να θυμηθώ τα σημαντικά θετικά. Φιλίες, παλιές και καινούργιες, επιτυχίες, μικρές αλλά ουσιαστικές, αγάπη, προς και από διάφορες κατευθύνσεις, ενέργεια, δημιουργικότητα και γέλιο.

Τι επιθυμώ για τη νέα χρονιά; Κι άλλες πολλές στιγμές, γιατί από στιγμές αποτελείται η ζωή, και κάθε μια θέλω να τη ζω. Όχι σαν να’ταν η τελευταία, αλλά ναι, σαν να’ταν η τελευταία.

Διάβασα προχθές ένα άρθρο που με εξέφραζε απόλυτα, που έλεγε ότι καλό είναι να αποφεύγουμε την επαφή με τοξικούς ανθρώπους. Με αυτούς που μας δηλητηριάζουν, μας γειώνουν, μας μπλοκάρουν, μας κρατάνε πίσω. Προσωπικά, τοξική βρίσκω τη γκρίνια. Πιο συγκεκριμένα τη γκρίνια που εντοπίζεται στην πεποίθηση ότι για τα πάντα φταίει κάποιος άλλος, από το σύστημα και τον σύντροφο μέχρι την κακιά τη μοίρα. Οι θεωρίες συνωμοσίας και το ψέκασμα. Τοξικό επίσης, σε μικρότερο βαθμό, βρίσκω τον φόβο της αλλαγής, της αποδοχής του διαφορετικού και του καινούργιου. Την προσκόλληση στο “ως έχει” και την άρνηση να ταράξεις τα νερά. Πες το βόλεμα. Πες το κόλλημα. Πες το όπως θες, μ’ενοχλεί. You can teach an old dog new tricks. Φτάνει το σκυλί να θέλει.

Φέτος είμαι ευγνώμων για πολλά μικρά πράγματα. Που ξανασυστήθηκα με παλιούς γνωστούς, έτοιμους για νέα κόλπα. Που, ενώ έφαγα κυριολεκτικά τα μούτρα μου τραβώντας μια φωτογραφία, δεν με πρόδωσε το σαρκίο μου. Που φλερτάρω και με φλερτάρουν. Που συναναστρέφομαι ανθρώπους που με εμπνέουν και δε με φρενάρουν. Που περιβάλλομαι από αγάπη.

Καθώς ετοιμάζομαι για την πρώτη εισπνοή του 2014, το μόνο που βλέπω, για μια ακόμη χρονιά, είναι το ποτήρι μισογεμάτο.

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s