Περί ρέματος, νεότερα.


rainΣήμερα που άνοιξαν οι ουρανοί και μας εξέθεσαν, για πολλοστή φορά, τα βουλωμένα φρεάτια, φαντάζομαι πως το ρέμα που με απασχολεί, θ’αντιμετωπίζει ακόμη περισσότερα προβλήματα από αυτά που κατέγραψα την περασμένη εβδομάδα. Γιατί, ναι, ήταν αντικειμενικά τεράστιος ο όγκος του νερού που έπεσε στο κεφάλι μας (η μεγαλύτερη βροχόπτωση απ’το ’61, διάβασα κάπου), αλλά τα σκουπίδια στα φρεάτια και τα μπάζα στα ρέματα (μαζί με τις κακοτεχνίες των δρόμων κ.ο.κ) σίγουρα δεν βοηθούν την κατάσταση. Έγιναν πολλές καταστροφές, κόσμος κινδύνευσε και μια 23χρονη έχασε τη ζωή της, στη σημερινή νεροποντή. (Άλλη φορά θα μιλήσουμε για την ηλικιολαγνεία που ταλανίζει τα ΜΜΕ και ιδιαίτερα το αστυνομικό ρεπορτάζ,  με τους 30χρονους αυτόχειρες, τους 18χρονους τρομοκράτες και την περίφημη εκείνη 35χρονη του Ζαχόπουλου… Αλήθεια, αυτός τι απέγινε;)

Το ρέμα λοιπόν, δεν το ξέχασα. Ομολογώ πως πέρασαν οι μέρες και δεν πρόλαβα να ασχοληθώ σοβαρά με το ζήτημα και να αναζητήσω τις σωστές επαφές – αυτό δηλ. που μου συμβαίνει πολύ συχνά – αλλά σήμερα, πιθανότατα λόγω της βροχής, κινητοποιήθηκα. Έστειλα το πρώτο email στην υπεύθυνη του Δήμου και πήρα απάντηση μέσα σε μισή ώρα, γεγονός που με χαροποίησε ιδιαίτερα! Υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεων στο ρέμα, λόγω των πολλών κι έντονων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα (λέει το email), και θέλει μελέτη και σχεδιασμό οποιαδήποτε δράση στην κοίτη του. Την επόμενη εβδομάδα θα το συζητήσουμε από κοντά και θα μάθω περισσότερες λεπτομέρειες. Αναμείνατε στο ακουστικό σας, όλοι εσείς που ενδιαφερθήκατε να βοηθήσετε!

Προ ολίγου βγήκε κι ένας χλωμός ήλιος. Βγήκε κι ο γάτος από κάτω απ’το κρεβάτι, όπου είχε κατασκηνώσει με το πρώτο μπουμπουνητό. Βγαίνει σιγά-σιγά και η εργάσιμη Παρασκευή… Άντε, καλό μας Σαββατοκύριακο!

rema flud

Το εν λόγω Ρέμα (Ποδονίφτης) photo credit: I.B.

Advertisements
This entry was posted in κοινωνία, miscellaneous and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s