Φτιάχνω σάκο


Η λίστα είναι καταγεγραμμένη στο μυαλό μου. Το μυστικό αυτό είναι. Επί μέρες σκέπτεσαι σε ανύποπτο χρόνο τα πράγματα που πρέπει να πάρεις μαζί. Έτσι όταν έρθει η ώρα του πακεταρίσματος, η δουλειά γίνεται αυτόματα και η στίβα στο κρεβάτι είναι έτοιμη πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

Το δεύτερο τρικ: όταν έχεις μαζέψεις όλα όσα νομίζεις πως θα χρειαστείς, αφαιρείς χωρίς δεύτερη σκέψη το 10%. Αποδεδειγμένα, ακόμη και μετά την αφαίρεση αυτού του ποσοστού, επιστρέφεις από τις διακοπές με αφόρετα ρούχα και παπούτσια… Εκτός αν πηγαίνεις κάπου όπου δεν υπάρχει νερό, έχεις πάντα τη δυνατότητα να πλύνεις ένα μπλουζάκι, ένα βρακί, ένα κάτι αν ξεμείνεις, πράγμα που δε θα συμβεί εκτός αν συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον σου και κάθε μπουκιά που τρως καταλήγει στη αγκαλιά σου…

Η στίβα μου είναι έτοιμη. Έχω αφαιρέσει το 10% κι έχω προσθέσει τρία βιβλία (θα φτάσουν άραγε για πέντε μέρες;), μπλοκ, μαρκαδοράκια, αντικουνουπικό πρίζας και παστίλιες, scrabble, i-pod & ηχεία (δυο μέρες έφτιαχνα playlists διακοπών) και δυο βάζα πίκλα (don’t ask!). Έβαλα βενζίνη, τσέκαρα ελαστικά, λάδια, νερά, σαπούνι στους υαλοκαθαριστήρες (σε μια προσπάθεια ν’αποφύγω αυτό που είσαι στην εθνική οδό, με ένα εκατομμύριο μυγάκια λιώμα στο παρμπριζ σου, όταν ανακαλύπτεις ότι έχει τελειώσει το νερό κι ο επόμενος σταθμός είναι σε 50 χλμ).

Δεν παίρνω laptop, δεν θα έχω wi fi,  δε θέλω πρόσβαση στο internet, δεν θα παρουσιάσω τα συμπτώματα του νεαρού στη διαφήμιση. Ένα tweet ενδέχεται να το κάνω, αλλά στο blog δε θα γράψω λέξη – τουλάχιστον όχι πριν ολοκληρώσω το πρώτο σκέλος των διακοπών.

Πρωί πρωί η στίβα θα μπει στο σάκο, ο σάκος στο αυτοκίνητο κι εγώ μαζί. Ο προορισμός δεν έχει σημασία. Το ταξίδι είναι που μετράει και η καλή παρέα- κι εγώ τρελαίνομαι να οδηγώ μόνη με τις μουσικές μου ενώ η παρέα θα με περιμένει εκεί που πάω, μαζί με τα τζιτζίκια, την αλμύρα, την αιώρα και το “χωρίς πρόγραμμα”.

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s