Κτητικών συνέχεια: το “μου” το διεκδικώ


MR. ANGRY (MR MEN SERIES)

Όταν μπήκαν διαρρήκτες στο σπίτι μου προ μηνών, θύμωσα και τρόμαξα. Σ’ ένα βαθμό όμως μπόρεσα θεωρητικά να κατανοήσω ότι η ανάγκη μπορεί να σε ωθήσει σε πράξεις τέτοιου τύπου – υποτεθίστω ότι οι συγκεκριμένοι διαρρήκτες αναζητούσαν μετρητά και κοσμήματα – και άρα έφυγαν απ’το σπίτι μου με άδεια χέρια – γιατί είχαν επιτακτική ανάγκη τα παραπάνω.

Σήμερα που κάποιος “διέρρηξε” το μυαλό μου κι έκλεψε το κείμενό μου, θύμωσα και τρόμαξα διπλά. Κατανόηση δε αδυνατώ να δείξω. Γιατί ποια άραγε ανάγκη επιτακτική ωθεί κάποιον να αντιγράψει αυτούσιο ένα κείμενο και να προσθέσει επιδεικτικά σε αυτό την υπογραφή του; Γιατί να νιώσει πως πρέπει να παρουσιάσει ως δικό του το έργο κάποιου άλλου, εικόνα, φωτογραφία, σχέδιο, κείμενο, στίχο, σενάριο, σλόγκαν, οτιδήποτε;

Είναι κολακευτικό, δεν το αρνούμαι, να αρέσει το δικό σου. Να γράψεις κάτι και να το αγαπήσουν ή να το μισήσουν άλλοι. Να το μοιραστούν, να το διαδώσουν, να το συζητήσουν. Να αντιδράσουν τέλος πάντων με έναν τρόπο. Το blog σού προσφέρει την  άμεση ικανοποίηση να μπορείς σ’ένα βαθμό να παρακολουθείς τη διαδικασία αυτή, να μετράς τα likes, να διαβάζεις τα σχόλια, να βλέπεις ένα post να αυτονομείται ξαφνικά και να ακολουθεί μια άγνωστη διαδρομή…και τσουπ! να εμφανίζεται μπροστά σου, μετά από καιρό, εκεί και όπως δεν το περιμένεις!

Σήμερα, ένα τέτοιο post που είδε το φως στις 6 Απριλίου, εμφανίστηκε σε προφίλ φίλου ως δημιούργημα κάποιου άλλου. Υπογεγραμμένο κανονικότατα, με όνομα και επώνυμο, από μια άγνωστη. Γέλασα αρχικά. Το βρήκα αστείο, γελοίο μάλλον. Μετά όμως, η αλήθεια είναι, συγχύστηκα. Με το θράσος, με τη βλακεία, με την αφέλεια – δεν είμαι σίγουρη με τι απ’όλα, με όλα. Είπα να μη μιλήσω. Μετά είπα “θα σκάσεις άμα δεν”.

Το δικό μου το post ίσως να το θυμούνται κάποιοι, είχε τίτλο “Ναι, θα έφευγα” και βρίσκεται στο archive, στα του Απριλίου. Το δικό της το post, με το ονοματεπώνυμο, έχει – τι σύμπτωση! – τον ίδιο τίτλο και βρίσκεται στο http://boukalistithalassa.blogspot.com/2011/05/blog-post_8375.html **

Ladies and gentlemen of the jury, I rest my case.

** Σήμερα, 31/5/11, μετά από ανταλλαγή μηνυμάτων, το blog έκανε διόρθωση και το post εμφανίζεται με την υπογραφή μου…

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Κτητικών συνέχεια: το “μου” το διεκδικώ

 1. greekadman says:

  Έγραψα comment στο μπλογκ της που λέει ότι “Eκπλήσσομαι που τα μεγάλα πνεύματα συναντόνται τόσο πολύ στην τάση φυγής τους, που το ποστ σας έχει τον ίδιο τίτλο αλλά και τα ίδαι λόγια με το ποστ στο μπλογκ μιας φίλης μου (λινκ) που εγράφη προ μηνών…”

  Κάτι μου λέει ότι δεν θα περάσει το moderation!
  🙂

  • marleoni says:

   Thank you for trying! Την ίδια τύχη φαντάζομαι πως θάχει και το δικό μου comment που λέει ότι παρ’όλη την τιμή που νιώθω, θα εκτιμούσα μια συγγνώμη που αντέγραψε! Δεν νομίζω πάντως ότι είναι δικό της το blog…έστειλα κι ένα e-mail σ’αυτό που εμφανίζεται στο tab της επικοινωνίας. Δε βαριέσαι – τελικά είναι μάλλον αστείο!

 2. marleoni says:

  Greekadman μου your comment worked!

 3. Stamatis Gr says:

  Χάρηκα που αποκαταστάθηκε η αλήθεια για το ποιός έγραψε το καταπληκτικό σου post!
  Συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματά σου περί πνευματικής κλοπής και παρόλο που έχω βαρεθεί να βλέπω φωτογραφίες μου να κάνουν το γύρο του διαδίκτυου, δεν παύω να συγχίζομαι όταν δε βλέπω αναφορά στο όνομά μου.
  Πρόσφατο παράδειγμα μια φωτογραφία μου που έκανε το γύρο του FB σε Ελλάδα και εξωτερικό! 😀
  Παρεπιπτόντως το τελευταίο μου post έπιασε 688 views χτες. Μεγάλο κόλλημα τα Site Stats! 😀

  • marleoni says:

   Καταστροφή τα Site Stats- κολλάς και μετά αναρωτιέσαι γιατί αυτό δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Μετά, προσπαθώντας να αναπαράξεις την “επιτυχία”΄, χάνεις τον αυθορμητισμό και είσαι καταδικασμένος στην αποτυχία! Όχι δηλαδή πως δεν τα κοιτάζω! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s