Το εμείς


Θα πάω διακοπές. Πήγαμε σινεμά. Τρώω νωρίς. Κοιμόμαστε αργά. Το σκυλί μου. Το γατί μας. Το σπίτι. Ενικός, πληθυντικός και κτητικές αντωνυμίες.

Ένας συν ένας, πότε δυο, πότε ένας-ένας. Το μαζί αργεί. Ανυπομονώ. Μετά το ξανασκέφτομαι και φοβάμαι. Λέω καλύτερα δυο παρά ένας, άσε το μαζί στην ησυχία του- ας έρθει, αν και όταν έρθει. Τα πράγματα είναι ή δικά του ή δικά μου, δικά μας δεν έχουμε. Το ίδιο και οι μέρες μας, οι νύχτες μας. Δικές μου, δικές του. Κάποτε συμπίπτουν και τότε είναι στ’αλήθεια μαγικές.

Αγαπώ τις μέρες μου και τις νύχτες μου. Την αίσθηση ελευθερίας που τους προσδίδουν αυτά τα τρία, κτητικά γράμματα. Αγαπώ και όλες τις στιγμές μας. Το “μας”, μια τόση δα λέξη – ανοιχτή, γενναιόδωρη, αγαπησιάρικη. Αυτό που κάνει τελικά το “μας” τρομακτικό, είναι η σύνδεσή του με το διηνεκές.  Το για πάντα. Αν το αφήσεις ελεύθερο στο παρόν, είναι πιο φιλικό, πιο παιχνιδιάρικο. Το εμείς υποδηλώνει ελευθερία. Σέβεσαι και διαφυλάσσεις την ελευθερία τη δική σου και του άλλου. Μόνο που η ελευθερία είναι η μεγαλύτερη δέσμευση. Χωρίς αυτήν το εμείς παραμένει τελικά εγώ, κολλημένο στον ενικό, προσηλωμένο στα του ενός.

Το εμείς δεν είναι ένα πρόσωπο,  μια σκέψη, μια θέληση, ένα όνειρο. Το εμείς είναι το σημείο τομής, εκεί που συναντιούνται δυο ζωές, τα θέλω, τα μπορώ, τα όνειρα δυο ξεχωριστών ανθρώπων. Είναι δυο ελευθερίες που συνυπάρχουν, αλληλοσεβόμενες το ζωτικό τους χώρο και τα δικαιώματά τους. Δυο ελευθερίες που αθροίζουν τη ζωή που μοιράζεσαι. Το αληθινό εμείς είναι πολύτιμο και σπάνιο. Και σαν όλα τα πολύτιμα και σπάνια, οφείλεις να το προσέχεις και να το φυλάς σε μέρος ασφαλές. Να μην το πολυ-επηρρεάζουν τα στοιχεία της φύσης και να μην το φτάνει το μάτι το φθονερό.

George Martin, In my Life, featuring one the sexiest voices on the planet…

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous. Bookmark the permalink.

2 Responses to Το εμείς

  1. caterina cristina says:

    όνειρο το ποστ….
    απλό κ αληθινό.
    η δε φωνή του Σων Κόννερυ απλά μοναδική…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s