Ο Μάιος των γενεθλίων


Cake courtesy of Alex Laffon who creates the most amazing birthday cakes!

Δεν ξέρω για εσάς αλλά στον κύκλο μου, στενό κι ευρύτερο, το ποσοστό αυτών που έχουν γενέθλια τον Μάιο επικρατεί συντριπτικά των άλλων. Συλλήψεις του Δεκαπενταύγουστου, μεγάλα Αυγουστιάτικα φεγγάρια, ήλιος, θάλασσα, διακοπές… Και να, εννιά μήνες μετά, Ταυράκια και Δίδυμοι κατακλύζουν το ημερολόγιό μου, με το alert να κουδουνίζει κάθε πρωί, μπας και ξεχάσω κανέναν!

Κάθε μέρα γενέθλια. Δυο και τρεις την ίδια ημερομηνία – μικροί και μεγάλοι, φίλοι και παιδιά φίλων – η αλυσίδα των μαγιάτικων γεννήσεων δεν σπάει ποτέ. Ήθελα από περιέργεια να κάνω μια μίνι έρευνα στα μαιευτήρια, να δω τι λένε τα στατιστικά τους. Δεν την έκανα. Αν όμως το Outlook μου θεωρηθεί τυχαίο δείγμα – που είναι – αποδεικνύεται εύκολα η θεωρία μου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι γεννημένοι τον Μάιο (μια ερωτησούλα στην εν εξελίξει απογραφή θα την είχε επιβεβαιώσει).

Ωραία είναι τα γενέθλια. Ευκαιρία για συναντήσεις, παρτάκια, ποτάκια και άλλες ανοιξιάτικες ενασχολήσεις. Υπάρχει όμως αυτός ο βραχνάς του δώρου… Μην με παρεξηγήσετε, αγαπώ να διαλέγω δώρα για τους αγαπημένους μου. Όταν όμως αυτό πρέπει να γίνει σε καθημερινή βάση και με αυστηρό προγραμματισμό, παύει να είναι μια ευχάριστη ενασχόληση και καταντά ρουτίνα! Στους κολλητούς, η εξήγα είναι καθαρή: θα λάβεις όταν μου κάνει κούκου κάτι κατάλληλο, κάτι που απ’το ράφι φωνάζει “ου-ου είμαι φτιαγμένο για την Χαρίκλεια!”. Κι ας είναι ένα μήνα μετά τα γενέθλια. Κι ας έχει μπει το φθινόπωρο.

Ας χρησιμεύσει αυτό το post σαν συμβουλή σε όσους σκέπτονται να γίνουν γονείς – αν προγραμματίσετε σωστά και αποφύγετε τον Μάιο, θα προσφέρετε στο παιδί σας το δικαίωμα σε πιο ευφάνταστα δώρα γενεθλίων, το προνόμιο να μην προγραμματίζει δυο μήνες πριν ποιό Σάββατο του Μαϊου θα καπαρώσει για να να κάνει το πάρτι του και, το κυριότερο, την απόλαυση να μην γιορτάζει τα γενέθλιά του εν μέσω εξεταστικής περιόδου, μεταξύ αγωνίας για το πώς έγραψε Μαθηματικά και ολονυκτίας για τη Χημεία της επομένης.

Ψψτ! Εσύ που είχες γενέθλια στις 16/5, αφιερωμένο εξαιρετικά!

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s