Όταν συνάντησα τον Κόλιν


Πετούσα για Νέα Υόρκη, μέσω Λονδίνου, και χάρη στα μίλια μου και στην εμμονή μου να ντύνομαι καλά όταν ταξιδεύω, πέτυχα ένα upgrade που άλλαξε τη ζωή μου. Είχα καθίσει στη θέση μου, περιχαρής που βρισκόμουν στην άνεση της Business Class κι όχι στο στριμωγμένο, θορυβώδες 32Α που είχα πληρώσει, και προσπαθούσα να καταλάβω πώς θα στριμώξω τρεις ταινίες και δυο σειρές σε λιγότερο από έξι ώρες, όταν μου ζήτησε συγγνώμη για να περάσει στο κάθισμά του στο παράθυρο.

-“Ώστε υπάρχει στ’αλήθεια Άγιος Βασίλης!” αναφώνησα.
-“Ζούσα με την ελπίδα ότι μοιάζω κάπως νεότερος αλλά προφανώς κάνω πλανώμαι πλάνην οικτράν“απάντησε με απόλυτη σοβαρότητα και μ’εκείνη την BBC προφορά που με τρελαίνει, δένοντας τη ζώνη του.
-“Μα τι λέτε τώρα Υψηλότατε, είστε πολύ όμορφος κι εκείνος ο Λογκ έκανε καταπληκτική δουλειά γιατί δεν τραυλίζετε καθόλου” συνέχισα απτόητη, κρυμμένη πίσω απ’τα μαλλιά μου, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βάλω κραγιόν χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό απ’τον συνομιλητή μου.
-“Κα-κα-κκκκαλοσύνη σας” μου σκάει ένα χαμόγελο.
-“Πα-πα-πππαρακαλώ, να’στε καλά” Μα τι βλήμα είμαι επιτέλους! Τινάζω το μαλλί, αποκαλύπτω το χαμόγελο, κλείνω το μάτι, είμαι ακατανίκητη. Και τι χιούμορ!
-“Χαίρω πολύ Μπόζο, είμαι ο Κόλιν” μου προτείνει το χέρι και γνέφει προς την ευρύτερη περιοχή της κάτω γνάθου μου.

Τώρα το πρόσωπό μου είναι ολόκληρο στο χρώμα του κραγιόν. Αρπάζω ένα χαρτομάντηλο και τρίβω με μανία. Η κατάλληλα ατάκα μου διαφέυγει. Αγχώνομαι, δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη – ο Λάιονελ Λογκ ο ίδιος δεν θα μπορούσε να με κάνει να πω το όνομά μου. Κλείνω τα μάτια και παίρνω μια βαθιά ανάσα, ακολουθώντας τη μέθοδό του.

Στο επόμενο πλάνο βρίσκομαι στο κρεβάτι μου, αγουροξυπνημένη, προσπαθώντας να συγκρατήσω την εικόνα του Κόλιν, που ξεγλιστράει σιγά-σιγά κι εξαφανίζεται. Αχ Κόλιν! Μια ταινία κι ένα όνειρο σε μια βραδιά! Σ’ευχαριστώ.

Σημ:Αυτό το κείμενο φιλοξενήθηκε πρώτη φορά στο www.monopoli.gr μια μέρα αφού είδα την ταινία φέτος τον χειμώνα.

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s