Kαι τώρα τι;


Η μειοψηφία του χαμόγελου

Τώρα που το χθεσινό post είχε κοντά στα 700 views, τώρα που άγγιξα άθελά μου μια χορδή και και γράφτηκε ένα χιτ, τώρα τι; Βαριά η κληρονομιά της επιτυχίας… Πώς πορεύεσαι από εδώ; Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο ή αλλάζεις άρδην, στη λογική variety is the spice of life; Τώρα κατανοώ την αγωνία των τηλεοπτικών εκπομπών για τις μετρήσεις και την ψύχωση με τα μηχανάκια της AGB. Έτσι είναι και τα stats του wordpress – άμεσα και ανελέητα. Ευτυχώς, το ψωμί μου το βγάζω αλλιώς.

Τα κανάλια αγωνιούν, κοιτάζουν τα νούμερα και απευθύνονται στον μέσο τηλεθεατή. Το πιθανότερο είναι πως, αν διάβασες το χθεσινό post και ταυτίστηκες σ’ένα βαθμό, δεν απευθύνονται σε σένα. Εμείς δεν είμαστε και δεν θέλουμε να είμαστε ο μέσος όρος. Αν για να ανήκω στο μέσο όρο πρέπει να μεμψιμοιρώ ολημερίς και να χάσω παντελώς την αισθητική μου, ποτέ μη σώσει και δω εκπομπή που να μ’αρέσει!

Εμείς – και συγγνώμη που σας περιλαμβάνω στον πληθυντικό, που είναι σημειώστε ουσίας όχι ευγενείας – ανήκουμε στη μειοψηφία των κανονικών ανθρώπων. Αυτών που θα έφευγαν αλλά για κάποιο λόγο είναι εδώ. Αυτών που επιλέγουν τη διαφορετικότητα, την αισθητική, την κοινή λογική, την ευγένεια, τη νομιμότητα, την αξιοκρατία, την έμπρακτη  αντίδραση, το χιούμορ και το χαμόγελο.  

Κανονικός λοιπόν υπενθυμίζω ότι είναι αυτός που έμαθε, εξ απαλών ονύχων, ότι αν δε διαβάσει και δεν γράψει στο διαγώνισμα δεν θα πάρει άριστα, όπως και να λέγεται ο μπαμπάς του. Επίσης, ότι αν δε δουλέψει δε θα βγάλει λεφτά, γιατί το να κλέψεις είναι hors de question (κάποιοι απ’τους κανονικούς, μάθαμε και γαλλικά…). Ότι βεβαίως κι έχει δικαιώματα, αλλά αυτά φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζουν του διπλανού του – ότι οφείλει δηλαδή να τα σεβαστεί τα δικαιώματα του γείτονα. 

Εμείς οι κανονικοί ή θα πάρουμε κι άλλους με το μέρος μας (το conversion rate για αυτές τις περιπτώσεις είναι άγνωστο), ή θα συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι είμαστε λίγοι και θα πορευτούμε με αυτό. Με τη γλώσσα του μάρκετινγκ που μού είναι οικεία, ο στόχος της Ελλάδας θα έπρεπε να είναι να αυξήσει το market share των κανονικών ανθρώπων και το φιλότιμο από niche να το κάνει mass market.

Advertisements
This entry was posted in χιούμορ, κοινωνία, miscellaneous. Bookmark the permalink.

6 Responses to Kαι τώρα τι;

 1. Natasha Panayotopoulou says:

  if each and every person in this country tried even a tiny bit to make this a better place, then i think we could do it….question is who will lead the way??

 2. Χριστοφορος says:

  No need to find a leader. Just do it for yourself, by yourself. Pay your taxes, clean after your dog, park in designated spaces, hold the door for the person following, do not smoke in the restaurant, clean your balcony, do nto take your garbadge out, do not shout in the restaurant, take the bus and not your car, buy a smaller car that does not pollute, ban expensive products, buy Greek products, ……… start behaving like you love your everyday life in Greece. It takes courage, but does not need a leader. Leaders will need you soon, but by now you should know how to handle them.

 3. vicky says:

  Αισθάνομαι απόλυτα κανονικός άνθρωπος και καθόλου δεν με πειράζει να ανήκω στη μειοψηφία του χαμόγελου. Ίσα ίσα καμαρώνω γιατί ξέρω πως οι κανονικοί αν χρειαστεί θα μιλήσουν και γαλλικά….ακόμα και αν αυτή η γλώσσα τούς είναι ξένη. Και αν η διαφορετικότητα, η αισθητική, η κοινή λογική, η ευγένεια, η νομιμότητα, η αξιοκρατία, η έμπρακτη αντίδραση, το χιούμορ και το χαμόγελο θεωρούνται από τους ανόρμαλους παρωχημένες αξίες, τότε ίσως ναί! η αύξηση του market share των κανονικών ανθρώπων με φιλότιμο είναι ικανή να οδηγήσει σε επαναπροσδιορισμό του brand “Ελλάδα”, στην καθομιλουμένη αυτό σημαίνει “δεν μασάμε, χαμογελάμε και προχωράμε”.

  • marleoni says:

   Αν αισθάνεσαι, είσαι! Χαμογέλα λοιπόν κι εσύ κι άσε να γκρινιάζει ο γκρινιάρης. By the way, που είσαι Vicktouss και μας εμφανίστηκες τώρα στα social media;;;

 4. Stamatis Gr says:

  Θεωρούσα πάντα τον εαυτό μου σαν “μέσο όρο”. Άργησα πολύ να καταλάβω ότι τελικά ανήκα σε μια μειοψηφία. Στην αρχή στενοχωρήθηκα, μπόρεσα όμως να καταλάβω πολλά πράγματα γύρω μου. Μετά διάβασα και το “Εγχειρίδιο Βλακείας” του Χαριτοπουλου και κατάλαβα ακόμα περισσότερα! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s