Λεσβιακή φαντασίωση Κυριακής


Ξύπνησα με μια πελώρια διάθεση για περίπατο. Όχι όμως στο χωρίς πεζοδρόμια, με άπειρα σκουπίδια και κτήρια σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου – και σε αρκετά εκτός αυτού – προάστιό μου. Σε μια ήσυχη “πατωμένη”, κάπου μεταξύ Ασωμάτου και Αγιάσου, δέκα τόνοι πράσινου όσο φτάνει το μάτι σου κι ένα γκρι-γαλάζιο, τ’ουρανού. Έριξα στο πάτωμα τη φωτογραφία μπας και, όμως μου είχε δείξει η Μαίρη Πόππινς, καταφέρω να μπω στην εικόνα και βρεθώ στην πατωμένη του Ασωμάτου. Η Μαίρη όμως έχει πάρει προ πολλού την ομπρέλα της κι έχει αναχωρήσει και γύρω μου παραμένει Νέο Ψυχικό. Η Μυτιλήνη μου είναι πολλά μίλια μακριά.

Θα περπατούσαμε ανάμεσα στα λιόδεντρα αρκετή ώρα, θα ανηφορίζαμε προς την Αγιάσο, θα ανάβαμε ένα κεράκι στην πανέμορφη Παναγία της, θα πίναμε ένα γρήγορο στο καφενείο απ’έξω (με κλασικό μεζέ – τυρί, ελιά, ντομάτα – να μας κρατήσει). Μετά, πάλι ανήφορος, μέχρι το παλιό Σανατόριο και τις καστανιές – άλλος τόνος πράσινου.  Από εκεί θα βρισκόταν ένα αυτοκίνητο να μας κατεβάσει απ’το Καμμένο Χωριό, γύρω-γύρω το βουνό κι ως κάτω στην Αχλαδερή. Παρά θιν αλός το γεύμα. Έντονο πράσινο φάβας από μπιζέλι, σαρδελίτσα, κτσα (!) και ούζο στα ποτήρια.

Και μετά δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω. Από Αγία Παρασκευή, από διαδρομές άγνωστες στον πολύ τον κόσμο, πάλι δέκα τόνοι πράσινου και βουνοκορφές, που σε λίγο θα φιλοξενήσουν ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα. Στα Μάκαρα, τον Χρούσο, την Ερεσό, το Σίγρι, την Πέτρα, τον Μόλυβο, ο ήλιος πέφτει αλλιώς. Όπως και στη Σ’καμ’νιά, τα Τοκμάκια, τα Μυστεγνά, την Παναγιούδα και τη Μυτιλήνη, ανατέλλει αλλιώς. Αρκεί να ξέρεις πώς να κοιτάξεις.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Παυλιόγλου που μου τις παραχώρησε χωρίς δεύτερη κουβέντα. Του χρωστάω μια Αχλαδερή.

Advertisements
This entry was posted in ταξίδι, miscellaneous, thoughts, travel and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Λεσβιακή φαντασίωση Κυριακής

  1. Philippa says:

    αααχχχχ! μια βουτιά στα Τοκμάκια …. και μετά αχινό με λεμόνι …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s