Τι Νταβός τι Λυκαβηττός.


The Swiss Ski company, χάρτης με τις πίστες του Davos

Τι Νταβός, τι Λυκαβηττός.
Μην μπλέκεστε με τα οικονομικά fora, εδώ μιλάμε για άλλη φόρα, αυτήν που άμα την πάρεις φτάνεις σε dt απ΄την Κλεομένους στο ΚΑΤ. Μιλάμε για τις μαύρες πίστες του Κολωνακίου, αυτά τα απίστευτα πεζοδρόμια-παγοδρόμια που, μόλις βρέξει, γίνονται ο εφιάλτης του πεζού.

Το τακούνι είναι επικίνδυνο αλλά το φλατ ακόμη περισσότερο, γιατί εκεί που πατάς με αυτοπεποίθηση όλο σου το πόδι εκεί φεύγεις με τη μία, σαν το καρτούν με τη μπανανόφλουδα. Χειρότερο δε όλων είναι το κλασικό αθλητικό, που η λεία σόλα του σε προδίδει τη στιγμή που της έχεις αφεθεί, γλυστρώντας στη λεία λευκή πλάκα του πεζοδρομίου, σαν επαγγελματικό, καλοακονισμένο παγοπέδιλο.

Όταν βρέχει στο Κολωνάκι, γίνεσαι Κινέζα. Κοιτάς τον κατήφορο και κιτρινίζεις από φόβο. Και περπατάς μ’εκείνα τα μίνι βηματάκια των φασκιωμένων ποδαρακίων. Στις μύτες.  Αν δε σκαμπάζεις και κάτι από σκι, αντιμετωπίζεις τη στροφή απ’τη Δεινοκράτους στην Ξανθίππου με τη λογική του βουνού – το βάρος στο έξω πόδι κι ασ’το να γλυστρήσει…

Εκείνα τα ωραία πεζοδρόμια, τα κόκκινα, τα σαγρέ, τα μπιρμπιλωτά, που συναντάμε στο εξωτερικό, σε πόλεις κτισμένες στην ισιάδα, είναι δύσκολο να τα παραγγείλουμε και στο δικό μας, ανηφορικό άστυ; Κύριε Καμίνη μήπως να τα παραγγέλναμε;

Music credits: Η μαγιονέζα-το κίτρινο χρώμα, ΕΔΩ ΛΙΛΙΠΟΥΠΟΛΗ. Διευθύνει ο Μάνος Χατζιδάκις, Μουσική & ενορχήστρωση: Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος, Στίχοι: Μαριανίνα Κριεζή, Τραγούδησαν οι: Αντώνης Κοντογεωργίου, Σαββίνα Γιαννάτου, Μαριέλλη Σφακιανάκη, Σπύρος Σακκάς.

Advertisements
This entry was posted in χιούμορ, κοινωνία, miscellaneous, thoughts, venting and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s