Τα χάπια για τη μνήμη, γρήγορα!


Κάποια βιταμίνη έχει σίγουρα λείψει από τη διατροφή των ανθρώπων του ευρύτερου επαγγελματικού μου χώρου, κυρίως των λίγο παλαιότερων, διαπίστωσα σήμερα. Επιστήμων διατροφολόγος δεν είμαι αλλά ξέρω ότι, αν ξεχνάς με το που πατάς τα 50, έχεις πρόβλημα. Δεν μιλάω για αφηρημάδα ή για απώλεια μνήμης του τύπου “πού άφησα πάλι τα γυαλιά μου” ή “πώς τον λένε μωρέ αυτόν τον ψηλό που με χαιρετάει πάντα λες κι είμαστε κολλητοί”. Μιλάω για αμνησία κανονική. Από αυτήν που έχεις χάσει τουλάχιστον δυο δεκαετίες και αναρωτιέσαι τι μεσολάβησε κι είναι σήμερα έτσι τα πράγματα στο χώρο που υπηρετείς από νέος. “Πώς τ’άφησα και πώς τα βρήκα” ένα πράγμα…

Μελετάς αποστασιοποιημένος την κατάσταση, το μελανόν της (βαθύ μαύρο), τη σοβαρότητά της (κάποιοι θα πεθάνουν) και εξετάζεις τα αίτια (γνωστά τοις πάσι). Σαν επιστήμων που, διακόσια χρόνια μετά, καλείται να εξηγήσει το φαινόμενο, τοποθετείσαι ως να μην ήσουν παρών όσο εξελισσόταν το φαινόμενο αυτό. Με συντριβή διαπιστώνεις ότι οδηγούμεθα όχι απλά σε αδιέξοδο αλλά σε πορεία που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε πολύνεκρο, λες και δεν ήσουν εσύ στο τιμόνι όλα αυτά τα χρόνια, αγνοώντας επιδεικτικά τον ΚΟΚ. Δεν μπορεί, προφανώς έχεις ξεχάσει.

Έχεις ξεχάσει πόσα έδωσες και πόσα πήρες, ή καλύτερα πόσα έδωσες για να πάρεις. Θυμάσαι ότι συνέβαινε κάποτε αυτό το μεμπτό πράγμα (γιατί τώρα λέμε δεν συμβαίνει) αλλά ξεχνάς ότι το προκαλούσες εσύ και με θλίψη ομολογείς ότι, ναι, υπήρξαν και υπερβολές και καταχρήσεις και συμφωνίες κάτω απ΄το τραπέζι. Όχι το δικό σου, τ’αλλουνού.

Επιλεκτική μνήμη ή ολοκληρωτική αμνησία; Δεν έχει σημασία τελικά. Γιατί, προσωπικά, μπορεί να μη θυμάμαι πού ακούμπησα τα γυαλιά μου, θυμάμαι όμως καλά πώς φτάσαμε ως εδώ. Βιταμίνη Β, αντιοξειδωτικά και Ωμέγα 3 τόσα χρόνια έκαναν ως φαίνεται τη δουλειά τους. Οι νευρώνες του εγκεφάλου μου, καλά λαδωμένοι από τόσα συμπληρώματα, δεν μ’ αφήνουν να ξεχάσω. Δυστυχώς.

Άντε, πάμε για την επόμενη μέρα.
Καληνύχτα.

Advertisements
This entry was posted in miscellaneous and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s