Ο παρκαδόρος, το όργανο κι ο αδελφός μου.


Η ιστορία είναι περσινή αλλά με παρακάλεσαν φίλοι-οπαδοί να την επαναφέρω στο προσκήνιο κι επειδή α) πρέπει κανείς να τα έχει καλά με τους φανς και β) υπάρχει και δεύτερο επεισόδιο που ήθελα ούτως ή άλλως να φέρω στο φως, ιδού και το πρώτο:

Την Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι κοσμεί με την παρουσία του και αυτή των θαμώνων του, το Coo of Mykonos. Η ονομασία του και μόνο φέρνει στο νου τζιπούρα μεγαλίτρων, μαλλί και μυαλό ξανθό και πούρο Αβάνας. Συγχωρέστε με οι της Μυκόνου φίλοι, το νησί δεν μου φταίει σε τίποτα, αλλά γιατί πρέπει να το φέρουμε και στο Κολωνάκι, αλά Σαράφης και στο Παρίσι;

Η πελατεία του μαγαζιού, με την ως άνω περιγραφή, έχει δυσκολία να κουμαντάρει το δωδεκάποντο στον ανήφορο και θέλει να παρκάρει ακριβώς απ’έξω, πράγμα και αδύνατο, λόγω ελλείψεως θέσεων, και παράνομο, μιας και απαγορεύεται η στάθμευση παντού τριγύρω. Η λύση απλή. Παρκαδόροι. Πλην όμως ο παρκαδόρος με την έννοια αυτή – παίρνω το αμάξι και το βάζω όπου δει, κρατώντας τα κλειδιά στο γνωστό κουτί – είναι επίσης παράνομος.

Ο αδελφός μου μένει επί της οδού Ξανθίππου και συχνά μένει άυπνος από τα κορναρίσματα έξω από την πόρτα του, λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκαλείται, με όλα αυτά τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα… Μένοντας λοιπόν ξύπνιος έχει αποκτήσει ένα νέο χόμπι: καλεί την Αστυνομία και ζητά την παρέμβασή της, συνήθως χωρίς αποτέλεσμα. Το χόμπι όμως συνίσταται σε ακριβώς αυτό, τα επαναλαμβανόμενα δηλαδή τηλεφωνήματα στο 100. Μέχρι που, επιστρέφοντας κάποτε από βραδινή έξοδο και βρίσκοντας το γνωστό χάος, καλεί το 100, αφήνει τα – γνωστά πλέον – στοιχεία του και, καπάκι, ξεντύνεται και πέφτει για ύπνο.

Μισή ώρα αργότερα χτυπάει το τηλέφωνο “Είμαστε κάτω και περιμένουμε να μας πείτε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα”! Τι να κάνει, περνάει ένα ρούχο επάνω του και κατεβαίνει. “Γιατί μας καλέσατε” ρωτάει το όργανοΜα, δε βλέπετε ότι είναι παρκαρισμένα παντού και ενοχλούν;“. Τη στιγμή εκείνη, όπως πάντα συμβαίνει, δεν περνάει ούτε μοτοσακό. “Αυτό είναι θέμα της Τροχαίας” αποφαίνεται το όργανο. Αλλά δεν ξέρει με ποιον έχει μπλέξει. “Ο παρκαδόρος είναι ή δεν είναι παράνομος;” το γυρίζει ο αδελφός. “Βεβαίως και είναι! Αλλά πού να ξέρω ότι αυτοί είναι παρκαδόροι;” Γυρίζει το μάτι του αδελφού: “Ποιοί εννοείτε; Αυτοί με το κουτί που έχει μέσα ίσαμε 30 κλειδιά; Σαν τι νά’ναι δηλαδή;”. Ενοχλημένο το όργανο “Μην με ειρωνεύεστε κύριε! Αν θέλετε, να κάνετε μήνυση!”. Θέλω“. “Τότε πρέπει να έρθετε μαζί μου στο Τμήμα, μαζί με αυτόν που μηνύετε“. Μια και δυο μπαίνουν στο περιπολικό, ο αδελφός μου, ο παρκαδόρος και το όργανο και πάνε στο Τμήμα, κάπου στα κεντρικά, όχι στο τοπικό.

Εκεί ο αδελφός μου κατευνάζεται από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας που, δικαίως, του εξηγεί ότι είναι ανώφελο να μηνύσει έναν φουκαρά που, προφανώς, για το μεροκάματο κάνει τα χρέη “αυτοφοράκια” για τον κύριο Coo. Φιλιώνουν και με τον Αλβανό παρκαδόρο και έρχεται η ώρα να φύγουν απ’το Τμήμα.  Είναι πια περασμένες δυο το πρωί κι εδώ έρχεται το καλύτερο! Ο αδελφός μου ψάχνει να μπει στο περιπολικό που θα τον επιστρέψει στην Δεξαμενή, απ’όπου έφυγε θυμίζω άρον-άρον. Πλην όμως, το περιπολικό δεν υποχρεούται καθόλου να τον επιστρέψει εκεί. Κι ο Αλβανός, που τον έχει συμπαθήσει και που, ως πιο οργανωμένος και μεσ’τα πράγματα, έχει προνοήσει για την επιστροφή στο πόστο του, μεγαλόθυμα τον φιλοξενεί στο αυτοκίνητο που έχει έρθει να τον μαζέψει…. Φτάνοντας δε στην Ξανθίππου του λέει και το ιστορικό πλέον “Ρε φιλαράκι, γιατί σκας; Άφηνέ το μου εμένα το αμάξι να στο παρκάρω και θα σου φέρνω το κλειδί” !

Αυτά μέχρι στιγμής για τα “κράτος εν κράτει” μαγαζιά της περιοχής που οι πελάτες τους αξιώνουν να παρκάρουν δωρεάν εκεί που καθόλου δεν προβλέπεται. Στην Ξανθίππου, στην Ξενοκράτους, στη Φωκυλίδου… Θαμώνες, πάρτε ταξί, πάρτε σωφέρ, πάρτε τα πόδια σας. Μαγαζιά, πάρτε τα μέτρα σας.

ΥΓ. Η σύνδεση οργάνου – The Police δεν είναι η προφανής αλλά then again who said it should be?

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized, venting and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s