Ο Νιόνιος διαβάζει το μπλογκ μου.


Άμα θέλετε το πιστεύετε. Πώς αλλιώς εξηγείτε το γεγονός ότι σήμερα το πρωί εθεάθη γερανός να κατεβάζει τα banners στο Φάρο Ψυχικού; Ε; Πώς; Η αλήθεια είναι πως κατεβήκαν μόνο από την Κατεχάκη μέχρι το Φάρο, αλλά είναι μια αρχή (με πιθανότερη κατάληξη να ξαναγεμίσει το τμήμα αυτό, πριν αποξηλωθούν τα υπόλοιπα). Είμαι πάνω απ’όλα ρεαλίστρια.

 Μιας λοιπόν κι ο Νιόνιος με διαβάζει, λέω να χώσω και για τα πεζοδρόμια. Ή τελοσπάντων αυτές τις άθλιες, στενές, με λακούβες, με λάσπες, με παρτέρια, με σκουπίδια λωρίδες, που πλαισιώνουν, εκατέρωθεν, τους δρόμους. Αυτές τις απροσπέλαστες στους αρτιμελείς, πολλώ μάλλον στα άτομα με κινητικά ή άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του προβλήματος του μωρού. Γιατί πρόβλημα είναι βέβαια και το μωρό. Ειδικά αν θες να το βγάλεις βόλτα με το καροτσάκι.

Πεζοδρόμια, με την παλιά έννοια, αυτή την Ευρωπαϊκή, δεν υπάρχουν στο προάστιό μας. Ούτε βέβαια και στα γειτονικά. Στο δε Δήμο Αθηναίων, φρονώ πως υπάρχουν μόνο τρία τέτοια πεζοδρόμια, της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Βασ. Σοφίας.

Δεξιά κι αριστερά του δρόμου υπάρχουν: κράσπεδα με υψομετρικές διαφορές που δημιουργούν ίλιγγο, αυτοκίνητα παντός τύπου που έχουν καβαλήσει τα κράσπεδα αυτά, νεραντζιές (άφθονες και καρπερές, ο μπαμπάς μου φτιάχνει κάθε χρόνο εκλεκτή μαρμελάδα), λακούβες με ή χωρίς νερό, ενίοτε ειδική σήμανση για τους τυφλούς (τοποθετημένη έτσι ώστε να σκοντάψουν στα σίγουρα) και – απαραίτητο συστατικό ενός πεζοδρομίου που σέβεται τον εαυτό του – σκατούλες σκύλων.

Ειλικρινά, δεν ξέρω ποιά είναι η λύση. Έχω αμέτρητες προτάσεις για κάποια από τα παραπάνω εμπόδια, μερικές εξ αυτών ιδιαιτέρως δημιουργικές, ειδικά αυτές που αφορούν στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στα περιττώματα των σκύλων ή μάλλον καλύτερα, γιατί διευκρινίζω ότι με τους σκύλους δεν τα’χω σε καμία περίπτωση, στους ευγενείς, πολιτισμένους ιδιοκτήτες τους (τραγουδάκι). Αλλά στις νεραντζιές σηκώνω ψηλά τα χέρια. Και περιμένω προτάσεις. Κατά προτίμηση κατατεθιμένες είτε στον Νιόνιο είτε στους εκλεγμένους εκπροσώπους του διευρυμένου Δήμου Ψυχοθέης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized, venting and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s